Кандидатурата на ГЕРБ/СДС Димитър Главчев, бивш народен представител от партията на

...
Кандидатурата на ГЕРБ/СДС Димитър Главчев, бивш народен представител от партията на
Коментари Харесай

Димитър Главчев е новият шеф на Сметната палата

Кандидатурата на ГЕРБ/СДС Димитър Главчев, някогашен депутат от партията на Борисов и ръководител за няколко месеца на 44-то Народно събрание, оглави Сметната плата.

Номинацията му бе призната стремително от депутатите, за разлика от миналата точка - измененията в Наказателния кодекс, която лиши на народните представители повече от 8 часа.

Единственият му съперник бе Нина Стоименова, издигната от " Възраждане ".

В последна сметка някогашният ръководител на Народното събрание бе определен на поста началник на Сметната палата със 148 гласа " за ", 34 " срещу ", а 6 народни представители се въздържаха. Кандидатът на " Възраждане " пък бе подсилен единствено от 38 депутати, 44 бяха " срещу ", а 99 се въздържаха.

" Както постоянно, сме се управлявали по правилото за избор на най-хубавия специалист и сме оставили настрани всевъзможни политически пристрастия ", посочи Деян Николов от " Възраждане " в отбрана на партийната им кандидатура.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пък изчете професионалната биография на Димитър Главчев, преди кандидатурата му да бъде подложена на гласоподаване.

Припомняме, че на 20 юли Бюджетна комисия изслуша претендентите за ръководител на Сметната палата Главчев и Стоименова. И двамата претенденти дадоха обещание да ревизират спрените одити.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР